Contact Contact

Een mos tuin aanleggen

Mos aanleggen in uw tuin

Voor een natuurlijke omgeving is mos een waardevolle toevoeging aan uw tuin, Sansuni combineert de verschillende natuurlijke elementen om zo tot een mooie mos tuin te kunnen komen. In een Japanse Tuin is mos een belangrijke factor, dat houdt echter niet in dat een Japanse Tuin ook meteen een mos tuin is.

De mos tuin kan in verschillende soorten en maten voorkomen, en ook is het mogelijk om in delen van uw huidige tuin mos elementen aan te brengen.

In de mos tuin is het vanzelfsprekend dat de natuur zijn werk doet, hoewel mos door sommigen als onkruid wordt gezien is de sporenplant in de juiste toepassing juist het tegenovergestelde. Het zorgt voor een natuurlijk glooiend effect en brengt een rustgevende uitstraling met zich mee, men ervaart een mos tuin vaak een beetje als het "bos gevoel" in eigen tuin.

Een mos tuin vergt wel speciale eisen, het is daarom wel van belang eerst goed te informeren naar de mogelijkheden zo zijn sommige grondsoorten en plekken in uw tuin wellicht beter geschikt dan andere. Sansuni adviseert op dit vlak graag, we komen graag bij u lang om zo te inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor een mos tuin bij u.

U kunt een nieuwe mos tuin laten aanleggen door ons of er voor kiezen om uw huidige tuin te voorzien van elementen uit de mos tuin, er is van alles mogelijk en wij adviseren u graag op dit gebied.


Neem contact op
Icoon Japan ornament in de japanse tuin<br>
mos als bodembedekker in japanse tuin<br>

Mos Als Bodembedekker

Mos is geen onkruid

Het is vrij ongebruikelijk dat mossen in tuinen toegevoegd worden. De gemiddelde tuinbezitter besteed jaarlijks veel energie en geld aan het verwijderen van mos uit tuin en gazon. Begrijpelijk want mos kan verstikkend werken op andere planten. In een aantal gevallen is mos juist een fantastische bodembedekker!

Mos is geen plantje dat in de grond geplaatst kan worden en verder zal groeien. Mos is een sporenplant die zich vermeerderd door spoorelementen. Het vraagt veel geduld, kennis en ervaring om een mooi mostapijt te realiseren in de tuin.

Door onze specialiteit in het realiseren van Japanse tuinen waar mos een erg belangrijke functie heeft zijn we ook in staat om mos tuinen te realiseren. Vaak hebben we het beste resultaat in bostuinen maar ook in stadstuinen. We zijn ook in staat om elementen te voorzien van mos voor een oudere uitstraling.

Een nieuwe ontwikkeling is het verwerken van een mostapijt op graven op begraafplaatsen. Ook voor deze intieme werkzaamheden zijn we u graag van dienst.


Japanse Tuin Soorten

Waarom Sansuni?

De Japanse tuin specialist

Icoon Plan op maat

Plan op maat

Een unieke Japanse tuin

Elke Japanse tuin verdient aandacht en elke Japanse tuin zou een uniek stukje groen moeten zijn. Een Japanse tuin van Sansuni heeft altijd een unieke invulling.

Bekijk voorbeelden
Icoon Persoonlijk

Persoonlijk

Samenwerken is key

Persoonlijk contact is wel zo fijn, helemaal als het op het realiseren van uw droomtuin op aan komt. Een Japanse tuin is ook iets persoonlijks, samenwerken is dan ook van belang.

Over ons
Icoon Vertrouwd

Vertrouwd

Afspraak is afspraak

We willen klanten een vertrouwd gevoel geven, door onze no nonsense aanpak willen we ervoor waken dat we beloftes doen die we niet waar kunnen maken. Afspraak is afpsraak.

Contact
Button Swipe
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en Belgiƫ zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto