Contact Contact
DSC_0025 (3).jpgDSC_0033 (2).jpgDSC_0035 (2).jpgDSC_0036 (2).jpgDSC_0038 (2).jpgDSC_0042 (2).jpgDSC_0023 (3).jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Lochem

Japanse Tuin in Lochem

Unieke Japanse Tuin

Water was de basis voor deze Japanse Tuin in Lochem, we hebben mooie natuurlijke vormen aangebracht in de vijver onderbroken met mooie klassieke steen elementen.

Water heeft zoals u kunt zien een grote invloed op deze Japanse tuin, in de Japanse traditie wordt stromend water gezien als de stroom van al het levende. Het moet een energieke uitstraling hebben en tegelijkertijd zorgt het voor rust in deze natuurlijke Japanse tuin.

De natuurlijke vormen van de vijver worden onderbroken met stenen, een robuuste manier van afbakening. Stenen staan symbool voor tegenslagen in het leven die worden afgeketst of omgeleid.

Deze Japanse tuin is niet traditioneel, maar bevat wel de elementen uit de Oosterse stijltuin. Het laat zien dat een Japanse tuin niet per se helemaal bol hoeft te staan van symboliek en diepgaande filosofie.

Ornamenten bijvoorbeeld zorgen ook voor een meer Oosterse stijl, en geven de tuin net een beetje meer kracht. In deze Japanse tuin hebben we dat benadrukt met een waterornament met stromend water.

Een Japanse tuin kan prima gecombineerd worden met elementen uit andere stijltuinen, in deze tuin bijvoorbeeld hebben we ook gekozen voor seizoensplanten waar in de Japanse tuin vaak voor meer winterharde planten en bomen wordt gekozen.

De vijver en de aanplanting zorgt steevast voor een goede biodiversiteit, insecten vooral weten hun weg te vinden in deze groene oase. Dat laatste is dan weer goed voor de bestuiving van andere planten in de omgeving.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en Belgiƫ zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto