Contact Contact
groenlo-1.jpggroenlo-2.jpggroenlo-3.jpggroenlo-4.jpggroenlo-5.jpggroenlo-6.jpggroenlo-7.jpggroenlo-8.jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Groenlo 1

Japanse Tuin in Groenlo

Unieke Japanse Tuin

Voor een opdrachtgever in Groenlo mochten we aan de slag in de achtertuin om deze vervolgens compleet om te toveren naar een unieke Japanse tuin.

Vrij bijzonder zijn is het handgemaakte keien pad die we in deze Japanse Tuin hebben gemaakt. Geheel in stijl met de rest van de tuin en helemaal uniek omdat elke kei van nature een ander formaat heeft.

Het kostte ons zeker enige moeite, maar we denken dat deze Japanse tuin totaal uniek in zijn soort is juist door het gebruik van keien in deze natuurlijke vorm. Water kan vanuit hier naar de vijver lopen en symboliseert de stroom van energie.

Verder hebben we in deze Japanse tuin een looppad gemaakt van leisteen, deze dient als soort van brug over de energie stroom. Het rotsige waar de Japanse tuin zo om bekend staat wordt zo extra kracht bijgezet.

Ook hebben we in deze tuin de Japanse vormboom (bonsai/Japanse hulst) een plek gegeven, deze is goed winterhard en blijft dus mooi groen in de winter. Een echte blikvanger in deze Japanse tuin vinden we zelf.

Een Japanse vormboom dient wel goed gesnoeid te worden om zo zijn karakteristieke uiterlijk te behouden, op onze diensten pagina leest u meer over onze snoeiwerkzaamheden.

Niet te missen is het ornament dat gebruikt is, om net even dat extra stukje symboliek te benadrukken. Ornamenten zijn een uitkomst als het gaat om symboliek, het verhaal dat verteld wordt krijgt zo zijn eigen context. De Japanse tuin staat bekend om zijn symboliek, van energiestroom tot zen.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en Belgiƫ zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto