Contact Contact
DSC_0029 (3).jpgDSC_4151.jpgDSC_0013 (6).jpgDSC_0014 (4).jpgDSC_0015 (4).jpgDSC_0037 (3).jpgDSC_2119.jpgDSC_4152.jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Budel

Japanse Tuin in Budel

Unieke Japanse Tuin

Voor een klant uit Budel mochten we deze achtertuin grondig aanpakken en ombouwen naar een heuse Japanse tuin. We hadden flink wat oppervlakte om mee aan de slag te gaan, want ook de grotere tuinen kunnen prachtig voorzien worden van een Japans sausje.

De tuin had al een vierkante vijver, en de wens van de klant was dat de vijverelementen weer terugkeerde in de nieuwe Japanse tuin. Van het vierkante en statische geheel hebben we een meer natuurlijk glooiende vijver gemaakt. We hebben de vijver niet verwijderd, maar aangepast naar een meer Japanse look en feel.

We hebben ook een waterloop toegevoegd, het idee hiervan is dat het vanuit oostelijke richting (daar waar de zon op komt) stroomt. Volgens de Japanse traditie staat zonsopkomst voor de geboorte van het leven en symboliseert een stroom vanuit oostelijke richting de levenslijn van het levende.

Tegenslagen in het leven worden weergegeven door stenen die geplaatst zijn in de beekloop en het water doet keren. Deze Japanse tuin beschikt over veel traditionele symboliek elementen.

Wat vrij uniek is aan deze Japanse tuin is dat we van tevoren geen ontwerp hebben gemaakt, de tuin is vanuit goed vertrouwen gerealiseerd. De klant gaf ons volledig de vrije loop, uiteraard wel met een goed doorgesproken actieplan en enige wensen vanuit de klant zoals de hierboven beschreven vijver.

Een Japans tuin ontwerp hoeft dus geen vereiste te zijn, maar het kan wel uitkomst bieden. Meer informatie over het ontwerpen van een Japanse tuin vind u op de pagina Japanse tuin aanleggen.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en Belgiƫ zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto