Contact Contact
bredene-1.jpgbredene-2.jpgbredene-3.jpgbredene-4.jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Bredene, Belgie

Japanse Tuin in Bredene (Belgie)

Unieke Japanse Tuin

Voor deze Japanse tuin moesten we een stukje rijden, de grens over naar België en daar in het mooie Bredene mochten we voor deze klant een unieke Japanse tuin aanleggen.

Een echte blikvanger in deze Japanse tuin is het zelf ontworpen water ornament, een leuke en creatieve uitdaging voor onze hoveniers. Water verbeeld levensenergie in de Japanse tuin en daarom ook dat dit ornament een prominente plek in deze Oosterse tuin geniet.

De Japanse tuin is geïnspireerd op de karesansui, beter bekend als de Japanse rotstuin. In deze Japanse stijltuin staat het zen-gevoel centraal, normaliter is ook zand/grind in groten getale aanwezig. In deze tuin hebben we er echter voor gekozen om meer de nadruk op water en natuurlijke elementen te leggen.

De stenen die gebruikt zijn in deze tuin verbeelden het 'hart' of de 'geest' volgens Japanse traditie, iets waar wij graag onze eigen interpretatie aan geven.

De handgemaakte voetpaden zijn daarnaast ook een welkome aanvulling op deze traditionele Japanse tuin. Het geeft goed weer dat een Japanse tuin traditioneel maar ook praktisch kan zijn.

Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van bamboe, de bamboesoort die we hier hebben gebruikt is winterhard en tevens niet woekerend. We gebruiken deze soort bamboe vaker in de Japanse tuin hoewel het in de traditionele Japanse tuin niet vaak wordt toegepast.

Karakteristieke elementen en het gebruik van verschillende steensoorten waren de basis. Van hieruit zijn we toe gaan werken naar de groene Japanse tuin die het is geworden.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en België zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto