Contact Contact
berkel-1.jpgberkel-2.jpgberkel-4.jpgberken-3.jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Berkel en Rodenrijs

Japanse Tuin in Berkel en Rodenrijs

Unieke Japanse Tuin

Voor een jong gezin uit Berkel en Rodenrijs mochten wij deze Oosterse tuin aanleggen met karakteristieke elementen uit de Japanse tuin. Deze Japanse tuin is zo aangelegd dat deze mee kan groeien met de jonge kinderen uit het gezin, het was van groot belang dat de kids kunnen spelen en opgroeien in deze groene oase.

Deze Japanse tuin laat vooral ook zien dat de brug tussen een praktisch en moderne tuin met een meer traditionele Oosterse tuin geen enkel probleem hoeft te zijn. Afwisselende gedeeltes van de tuin zijn plat gras waar dus ruimte is voor beweging. Een Japanse tuin hoeft niet alleen maar traditioneel te zijn, zolang de rustgevende waarde maar niet in het geding komt.

Wij hebben voor de aanleg van deze Japanse tuin gekozen voor traditionele steenpartijen die de natuurlijke vormen accentueren. Het looppad van grind is afgekaderd met leisteen, een veel gebruikt materiaal in de Japanse tuin. Leisteen is een duurzaam materiaal dat slijtvast en vorstbestendig is, ideaal voor een levendige Japanse tuin.

De tuin is geïnspireerd op de Japanse rotstuin, ook beter bekend als de zentuin. De wens was echter wel om een natuurlijk geheel te krijgen, in een traditionele rotstuin zijn planten minder vaak aanwezig.

We hebben bij deze klant zowel de voor als de achtertuin mogen voorzien van een Japanse/Oosterse tint. De voortuin hebben we voorzien van een omheining van hardhout, om zo een iets meer natuurlijker geheel te creëren. Het grind in de tuin moet stromend water verbeelden.

Meer voorbeelden van door ons aangelegde Japanse tuinen vind u op onze project pagina, daar vind u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en België zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto