Contact Contact
DSC_0002 (2).jpgDSC_0005 (5).jpgDSC_0006.jpgDSC_0022 (2).jpgDSC_0029 (2).jpgDSC_0030.jpgDSC_0032 (2).jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Almere

Aanleg Japanse Tuin in Almere

Unieke Japanse Tuin

In de bijzondere ecologische woonwijk De Buitenkans in Almere Buiten mochten wij deze Japanse Tuin opleveren.

Sinds 2005 is deze bijzondere wijk gerealiseerd, De Buitenkans is een volledig ecologische wijk waar geen énkel huis hetzelfde is. Bij de bouw van de huizen is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals sedumdaken, dit sluit perfect aan bij de Japanse tuin die wij hier mochten aanleggen. De wijk is ook nog eens auto vrij, wat toch vrij bijzonder te noemen is.

De beplanting en hout dat verwerkt is in deze Japanse tuin is FSC gecertificeerd, met recht een ecologisch hoogtepunt. FSC is duurzaam gekweekt en gewonnen materiaal, ons doel is om dit vaker toe te passen in onze Japanse tuinen. Wilt u meer weten over het gebruik van duurzame materialen bij de aanleg van uw Japanse tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u er graag over.

Zeer bijzonder aan dit project zijn de eeuwenoude stapstenen van Bentheimer. Bentheimer zandsteen is een zuivere en relatief stevige zandsteen dat een egale structuur heeft en vaak ook gebruikt wordt voor restauratie werkzaamheden. Wij hebben dit zandsteen gekocht van een klooster.

Aan de foto's zult u het niet afzien, maar de tuin is bedekt met mos, een terugkerend detail in veel van onze Japanse tuinen. Het mos in deze Japanse tuin heeft nog even de tijd nodig om tot een mooi volgroeid mostapijt te komen.

Meer weten over mos in de Japanse tuin of mos tuinen an sich? Neem eens een kijkje op onze pagina over mos tuin aanleggen.

Leuke detail is dat de eigenaar zo enthousiast was over zijn nieuwe tuin dat hij een website heeft gebouwd over Japanse Tuinen.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.


Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en België zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto