Contact Contact
van meenen 030.jpgvan meenen 035.jpgvan meenen 036.jpgvan meenen 037.jpgvan meenen 043.jpg
terug naar overzicht

Japanse Tuin

Icoon Project Locatie

Almelo

Aanleg Japanse Tuin in Almelo

Unieke Japanse Mostuin

In Almelo hebben we voor de familie Van Meenen een prachtige Japanse Tuin gerealiseerd, geheel in stijl van de Japanse Mos tuin met dus vanzelfsprekend de nodige mos elementen.

De basis voor deze opdracht was een complete Japanse Tuin in een beperkte ruimte, het is dus mogelijk om in elk soort tuin hoe groot of klein ook een Japanse Tuin te realiseren. De aanname is vaak dat een Japanse tuin alleen tot zijn recht komt in grotere tuinen, het tegendeel wordt hier bewezen - een Japanse tuin kan prima in een gemiddelde tuin.

Om het natuurlijk effect meer kracht bij te zetten hebben we er in deze Japanse tuin voor gekozen om veel relatief veel mos te gebruiken. De Japanse tuin is voorzien van een mooie mos tuin tapijt met diverse planten die de glooiingen onderbreken. Wilt u meer weten of het gebruik van mossen in de Japanse tuin? Kijk dan ook eens op onze pagina over mos tuin aanleggen.

We gebruikten in deze Japanse tuin vooral natuurlijke elementen, opvallend wellicht voor sommigen is dat we geen enkel ornament hebben geplaatst, maar met pure producten hebben gewerkt. Het laat zien dat een Japanse tuin flexibel is en dat je niet per se aan de gebaande paden hoeft te houden, ornamenten kunnen zeker een toegevoegde waarde creƫren, maar het is geen noodzaak.

Een terugkerend thema in vrijwel alle Japanse tuinen is het gebruik van stenen, hoewel de interpretatie van een Japanse tuin heel verschillend is vinden wij dat stenen een vrij essentieel onderdeel zijn van de Japanse tuin.

Meer voorbeelden van door ons gerealiseerde Japanse tuinen vindt u op onze project pagina, daar vindt u ook de link naar onze Facebookpagina waar meer recentere projecten opstaan.

Wilt u ook graag zo'n Japanse Tuin? Of heeft u vragen over hoe we in uw tuin een stukje Japan kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Wist u trouwens dat een Japanse Tuin niet per se een groot oppervlak nodig heeft? Zo hebben we voor elk perceel een passende oplossing.

Dit gebruiken we zoal

Materialen in de Japanse Tuin

Bamboe bloesem buxus kiezels mos varen
Contact per Telefoon
Bel ons
+31652626006
Contact per email
Mail ons
Klik hier
Contact per WhatsApp
App ons
Wel zo makkelijk
Kom op locatie
Bezoek ons
Op afspraak

Waarom Sansuni?

Al meer dan 25 jaar ervaring

Sansuni Gardens heeft een gepassioneerd team van hoveniers aan het werk, wij helpen u bij het verwezenlijken van een unieke Japanse tuin ervaring. Prijs- kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel, daarom is een Japanse tuin van Sansuni voor iedereen bereikbaar met een realistisch budget.

Het staat als een paal boven water dat een Japanse tuin aandacht en inzet vraagd. Onze drijfveer is de passie voor de Japanse tuin, een concept waar we zoals gezegd al ruim 25 jaar mee werken.

Wij werken in heel Nederland maar ook de grensgebieden in Duitsland en Belgiƫ zijn voor ons bekend terrein.

Neem contact op
Team Foto