Onze Diensten

Sansuni Gardens is de specialist in Japanse tuinen. Hieronder staan de diensten van Sansuni Gardens weergegeven. Sansuni Gardens is gevestigd in Enter en is zowel actief in Nederland als in het buitenland.


AANLEG JAPANSE TUIN

Sansuni Gardens heeft veel ervaring in het aanleggen van Japanse tuinen. Van ontwerp tot realisatie, Sansuni Gardens houdt het gehele project onder eigen beheer. Zo zoekt en sorteert Sansuni Gardens bijvoorbeeld zelf de rosten uit in steengroeves of bij leveranciers. Voor u heeft dit is als voordeel dat we op verschillende punten in het proces met u kunnen meedenken en dat u altijd weet hoe het er voor staat. Het project start met een intakegesprek, zodat wij duidelijk krijgen wat uw wensen zijn voor de Japanse tuin en zodat u weet wat u van ons kunt verwachten. Dit gesprek kan zowel op ons kantoor plaatsvinden als op locatie. Bij Sansuni Gardens kunt u kiezen of u van tevoren (dus voordat de Japanse tuin wordt aangelegd) wel of geen ontwerp wilt voor uw tuin. Wanneer u kiest voor de laatste optie, is het eindresultaat dus nog een verrassing. Beide is mogelijk. Een intakegesprek is gratis. Ontwerper en Japanse tuin specialist Will Bruins is altijd het aanspreekpunt bij de realisatie van de Japanse tuin en is vrijwel altijd aanwezig bij de realisatie.


KOSTEN AANLEG JAPANSE TUIN

Een Japanse tuin hoeft per definitie niet duurder te zijn dan een reguliere tuin. Toch is het onmogelijk om een prijs voor een Japanse tuin te noemen. Een kleine Japanse tuin kan door materiaalkeuzes duurder zijn dan een grote tuin. We inventariseren in het intakegesprek wat de wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget. Uiteindelijk proberen we voor elke Japanse tuin liefhebber een mooi eindresultaat op te leveren voor een vaste aanneemsom. Dus geen kleine lettertjes of verrassingen achteraf.


SNOEIEN VAN JAPANSE VORMBOMEN

Naast het aanleggen van Japanse tuinen houdt Sansuni Gardens zich ook bezig met onderhoud. In elke Japanse tuin staat wel een Japanse vormboom (Bonsai), gesnoeid in vlakke tafels. Deze kostbare bomen dienen met zorg onderhouden te worden. Ze moeten goed gesnoeid of geplukt worden en moeten periodiek voorzien worden van geleiding en van de juiste bemestingen. Ziektes en plagen nemen per jaar toe en soms is het te laat om een boom te redden. Gun uw Japanse vormboom een lang leven en besteedt het onderhoud van deze bomen aan ons uit.


REALISEREN VAN MOSTAPIJT EN MOSONDERGRONDEN

Mos is een belangrijk onderdeel van de Japanse tuin. Mos groeit echter minder goed in Nederland dan in Japan. Mostapijt en mosondergronden kunnen dus voor problemen zorgen wanneer ze niet goed worden aangelegd. Sansuni Gardens heeft veel ervaring met het toepassen van mossen in de Japanse tuin. Zelfs op moeilijke plekken is het gelukt om een mooie mosondergrond te realiseren. We worden daarom ook steeds vaker ingeschakeld voor kunstprojecten, bostuinen en graftuinen. Dus ook mensen zonder een Japanse tuin kunnen een beroep op ons doen.

ADVISERING

Het is mogelijk om ontwerper en Japanse tuin specialist Will Bruins bij u langs te laten komen voor advies op maat. Dit advies kan over allerlei zaken gaan met betrekking tot de Japanse tuin. Voor advies kunt u een afspraak met ons maken.